top of page

Voordelen van een mobiele app

Inleiding

Mobiele apps zijn geweldig. Ze hebben mensen geholpen geld te besparen, dingen sneller en beter te doen, en ze kunnen zelfs gebruikt worden om vrienden te maken. Mobiele apps hebben in de loop der jaren veel veranderingen doorgemaakt, maar zoiets als Flutter hebben we nog nooit gezien. Flutter is een nieuwe manier om prachtige native mobiele apps voor iOS en Android te bouwen vanuit een enkele codebase - allemaal zonder compromissen of compromissen. Als u wilt dat uw app eruit ziet alsof hij is gemaakt door een ontwerper uit Cupertino (Apple), en tegelijkertijd toegang heeft tot de krachtige diensten van Google op beide platforms... dan is dit de oplossing voor u!


Bespaar geld met Flutter

De ontwikkelingskosten van mobiele apps zijn doorgaans lager dan die van desktop-apps.

  • Een van de redenen is dat een mobiele app veel sneller kan worden gecodeerd, getest en geïmplementeerd dan een desktop-app.

  • Dit betekent dat ontwikkelaars niet zoveel tijd hoeven te besteden aan het schrijven van code, het testen ervan of het implementeren op verschillende apparaten.

De lagere kosten van mobiele app-ontwikkeling helpen ook de kosten van onderhoud en ondersteuning na verloop van tijd te verlagen, omdat er minder platforms te ondersteunen zijn en er minder code op de achtergrond draait tussen updates door.


Snellere ontwikkeling voor mobiele apps

Mobiele toepassingen worden geschreven in een reactieve programmeerstijl, wat in wezen een declaratieve programmeerstijl is.Dit betekent dat de code is ontworpen om te reageren op gebeurtenissen in de gebruikersinterface en veranderingen in het statusmodel van uw app. Dit maakt het gemakkelijk om code te schrijven die geen neveneffecten heeft en gemakkelijker te beredeneren is dan traditionele imperatieve programmering (die vertrouwt op het muteren van variabelen). Door je applicatie op deze manier te schrijven, kun je snel wijzigingen aanbrengen zonder je zorgen te hoeven maken over het breken van code.


  • Dart - Het mobiele framework voor Flutter gebruikt een open-source taal genaamd Dart als zijn primaire programmeertaal.* Dart compileert tot native code zodat het snel draait op Android of iOS apparaten.* Reactief programmeren - Reactief programmeren abstraheert het grootste deel van de boilerplate in imperatieve talen als C# en Java door gebruik te maken van automatisch geheugenbeheer via zogenaamde "virtuele machines" of VM's. * Virtuele machine (VM) - Een VM neemt broncode die geschreven is met een bepaalde instructieset architectuur (ISA), vertaalt die vervolgens naar native machine-instructies voor welk platform je je ook richt - of het nu Android/iOS/Windows Mobile etc. is.

Betrouwbaarheid en veiligheid van Flutter

Flutter apps zijn betrouwbaar, veilig en snel. Ze zijn ook gemakkelijk op te zetten en te gebruiken. Het Flutter-team van wereldklasse bij Google verbetert het platform voortdurend met nieuwe functies zoals stateful hot reload, native UI-widgets, rijke animatie-API's, integratie van reactieve frameworks en meer.


  • Betrouwbaarheid: Flutter is vanaf de grond opgebouwd voor mobiel op zowel iOS als Android. Het gebruikt een flexibele maar bewezen C++ kern die soepel integreert in bestaande native codebases voor maximale prestaties.

  • Beveiliging: Om gebruikers te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen of gegevensverlies als gevolg van crashes in een deel van de app-stack (inclusief het framework), is Flutter ontworpen rond concepten die in de loop der tijd grondig zijn getest door honderden miljoenen gebruikers op miljarden apparaten met duizenden applicaties van enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder Alibaba Group Holdings Ltd., Tencent Holdings Ltd., Uber Technologies Inc., Pinterest Inc., Facebook Inc., Baidu Inc., Nike Inc., AirBnB Inc.


Betere gebruikerservaring voor mobiele apps

Mobiele apps bieden een betere gebruikerservaring dan een website. In feite kunnen ze interactiever, intuïtiever, boeiender en toegankelijker zijn dan hun desktop tegenhangers.

Mobiele apps worden vaak gebruikt in situaties waarin de gebruiker snel een taak wil uitvoeren - bijvoorbeeld eten bestellen of een Uber regelen - en weinig tijd heeft. Met een mobiele app kun je dat voor elkaar krijgen met minder klikken of tikken op je scherm. En omdat de meeste gebruikers van mobiele telefoons gewend zijn apps te gebruiken voor dergelijke taken, is het waarschijnlijk dat zij deze ook gemakkelijker en handiger vinden dan het bezoeken van websites vanaf hun telefoon.


Mobiele apps zijn geweldig, en je zou Flutter moeten gebruiken om ze te maken

Flutter is een framework voor het schrijven van mobiele apps. Het is snel, betrouwbaar en heeft een geweldige integratie met andere tools. Je kunt met Flutter apps schrijven voor Android, iOS en web.


Flutter is geschreven in de programmeertaal Dart. Het compileert naar native code en gebruikt een enkele codebasis om applicaties te schrijven voor meerdere mobiele platformen (Android en iOS). Het voordeel van het gebruik van Flutter boven native ontwikkeling is dat je je app in minder tijd kunt ontwikkelen dan wanneer je het in Objective-C of Java (voor Android) zou doen, terwijl je ook toegang hebt tot alle native functionaliteit van die platformen bij het bouwen van je app!


Conclusie

Mobiele apps zijn een van de beste manieren om in contact te komen met uw klanten. En ze gaan nergens heen. Als je meer mensen wilt bereiken met je content en diensten, dan moet je zo snel mogelijk een mobiele app maken.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page